Považskobystrický motocykel 2013

Považskobystrický motocykel 2013

Termín: od 31.8.2013, 09:00 do 31.8.2013, 13:00

Klub historických vozidiel Považie, PX Centrum a Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici pozývajú svojich priaznivcov na jubilejné stretnutie milovníkov motocyklov, ktoré boli vyrábané v Považských strojárňach v Považskej Bystrici.

Tohoročné podujatie bude venované motocyklu Tatran 125. Tento model oproti predchádzajúcim poskytoval jazdcovi i spolujazdcovi väčší komfort, nakoľko mal vpredu kapotu a predné sklo, ktoré čiastočne chránili nohy a telo pred poveternostnými vplyvmi. Na podujatí sa však budú prezentovať i ďalšie motocykle z Považských strojární v Považskej Bystrici, ktoré sa vyvážali do celého sveta. Mnohí milovníci tejto značky  predstavia motocykle v akcii. Na podujatí sa stretávajú  okrem nadšencov aj bývalí pracovníci Považských strojární,  konštruktéri a robotníci,  ktorí stáli pri zrode všetkých modelov.

Podujatie sa tradične uskutoční na pešej zóne pred Kinom Mier v Považskej Bystrici dňa  31. augusta 2013 od 9,00 hod. do 13,00 hod. Organizátori pripravujú výstavu motocyklov, prezentačnú jazdu mestom Považská Bystrica a bohatý kultúrny program.

Touto výstavou sa snažíme oživiť motocyklové legendy, ktoré kedysi denne schádzali z výrobného pásu v tomto meste a ukázať šikovnosť rúk aj umu našich ľudí.

Motorizovaní účastníci absolvujú Manínsky okruh - historické motocyklové zápolenie s históriu siahajúcou do roku 1947. Záujemci o absolvovanie Manínskeho okruhu sa môžu priamo na mieste prihlásiť pred štartom organizátorom (mapa Manínskeho okruhu PDF 254 kB). Pre návštevníkov aj účastníkov je pripravený bohatý kultúrny program.

Miesto konania

Pešia zóna pred kinom Mier, Považská Bystrica

Zabezpečuje

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici, PX Centrum, Klub historických vozidiel Považie

Organizátor

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici, PX Centrum, Klub historických vozidiel Považie

Fotogaléria

19 fotografií